Mastervolt MasterShunt 500

 

  • 6033_masterconnectkoppeling
  • 6033_mastershunt2
  • 6033_mastershunt500batterymonitor
  • 6033_mastershunt500batterymonitorwithsystemfuse_2
  • 6033_mshdcddigdccables

 

Potpuni nadzor vaše baterije

MasterShunt je napredni sustav nadzora baterija. Integrira digitalni shunt, mjernu elektroniku i glavni baterijski osigurač u jednom uređaju. Instalacija je u potpunosti jednostavna, te nije potrebna posebna instalacija shunta i nadzorne elektronike s tankim paricama, sve je integrirano u jednom uređaju.
MasterShunt očitava sve trenutne podatke s baterije, te pamti sve povijesne podatke vezane za bateriju. Sve informacije s MasterShunta se očitavaju iz MasterBus mreže.

Napredni integrirani sustav nadzora baterije

MasterShunt ima integriran napredni digitalni shunt koji mjeri struju i napon baterije, te nadzire kapacitet i potpunu povijest baterije. MasterShunt je dizajniran kao integriran sustav tako su shunt, kontrolna i mjerna elektronika te softver integrirani u jednom uređaju.

Nema potrebe za tankim parica pri instalaciji

S obzirom da je MasterShunt u potpunosti integriran uređaj, ne radi se odvojena instalacija shunta, te njegovo povezivanje s tankim parica do ekrana/mjerne elektronike kao kod klasičnog sustava nadzora baterije. Sve se nalazi u samom MasterShuntu.

Očitava sve bitne trenutne podatke baterije (struja, napon kapacitet)

Mastershunt očitava sve bitne trenutne podatke baterije, kao što su struja, napon i temperatura, te iz tih podataka izračunava trenutni kapacitet u Ah i u % i preostalo vrijeme trajanja baterije.

Pamti potpunu povijest baterije

MasterShunt pamti potpunu povijest baterije, što može biti jako korisno u optimiziranju života baterije te eventualnom dokazivanju garancije baterije. Neki od dostupnih povijesnih podataka u MsterShuntu su broj ciklusa, broj dubokih pražnjenja, ukupno potrošen kapacitet, najveća struja pražnjenja, najviši napon, vrijeme proteklo zadnjeg dubokog pražnjenja...

Potpuna MasterBus integracija

Putem MasterBusa se pristupa svim podacima s MasterShunta, trenutnim i povijesnim. Podaci se mogu prikazivati na masterview ekranima ili se mogu koristiti za automatizaciju MasterBus sustava, kao na primjer:
- Ugasi inverter, ako kapacitet baterije pade ispod 50%
- Upali generator ako baterija pade ispod 30%
- Pošalji SMS poruku putem Masterbus GPRS modula, ako baterija pade na 30% kapaciteta...

MasterBus je decentralizirana mreža bazirana na CAN protokulu. Spaja Mastervolt uređaje međusobno, te Mastervolt uređaje s drugim mrežama putem Masterbus sučelja. Putem MasterBus mreže, Mass punjači mogu prikazivati informacije o punjenju, te se mogu podešavati i upravljati na masterview ekranima te putem PC sučelja.

Maksimalna kontinuirana struja je 300A, te 500A na 5 minuta.

Paralelan rad više MasterShuntova

U slučaju da je struja iz baterije veća od 300A, moguće je povezivanje više MasterShunt paralelno putem softvera. Tada je moguće nadzirati sve paralelne shuntove kao jedinstven shunt, ali i možemo vidjeti podatke iz svakog shunta posebno. To može biti korisno, ako želimo podijeliti potrošače i izvore punjenja prema grupama.

Integriran glavni osigurač od 500A

Jednostavna instalacija

MasterShunt se izuzetno lagano instalira, te je potrebno samo spojiti glavne + i - kabele, na MasterShunt, te podesiti kapacitet i tip baterije u Masterbus postavkama. Moguće je direktna montaža na DC Distribution 500 i/ili DC 10x10.

Više informacija o Mastervolt digitalnoj DC distribuciji

Back to top