Mastervolt Alpha Pro MB regulator

 

 • 6706_alphaprombfr
 • 6706_alphaprombkabels
 • 6706_alphaprombrv
 • 6706_boschcableset

 

Najnapredniji regulator za alternatore

Alpha Pro MB regulatori su najnapredniji regulatori punjenja alternatora. Imaju univerzalni dizajn, tako da rade s 12V i 24V Mastervolt Alpha alternatorima, te sa Bosch kompatibilnim alternatorima putem seta koji se isporučuje s regulatorom.
Alpha Pro MB regulatori imaju napredan Three Step algoritam punjenja, koji puni baterije u tri koraka, kao i Mastervolt punjač za bateriju.
Alpha Pro MB regulator je kompatibilan s Mastervolt MasterBus mrežom, te spajanjem na MasterBus mrežu, regulator dobiva napredne funkcije.

Vidi: Modeli

Jedan model za sve alternatore

Mastervolt Alpha Pro MB regulator je univerzalni regulator punjenja za 12V i 24V Mastervolt Alpha alternatore te za Bosch kompatibilne alternatore sa setom za Bosch alternatore, koji je standardno isporučen u paketu s regulatorom.

MasterBus kompatibilan

MasterBus je decentralizirana mreža bazirana na CAN protokulu. Spaja Mastervolt uređaje međusobno, te Mastervolt uređaje s drugim mrežama putem Masterbus sučelja. Putem MasterBus mreže, Mass punjači mogu prikazivati informacije o punjenju, te se mogu podešavati i upravljati na masterview ekranima te putem PC sučelja.

Dodatne funkcije spajanjem na MasterBus

Alpha Pro MB regulator može raditi i bez spajanja na MasterBus, no spajanjem na MasterBus, regulator dobiva neke nove funkcije:

1

Kompenzacija pada napona - Ako se Alpha Pro MB regulator softverski poveže s MasterShuntom, tada dobiva informaciju o pravom naponu baterije, te automatski podešava izlazni napon alternatora da bi kompenzirao pad napon na kabelima.

2

Nadzor temperature alternatora - Ako se Alpha Pro MB regulator softverski poveže s MasterShuntom, tada se temperaturni senzor MasterShunta koristi za nadzor temperature baterije, a temperaturni senzor Alpha Pro MB regulatora se može koristiti za nadzor temperature alternatora.

3

Mogućnost ograničavanja struje punjenja - Možemo ograničiti struju punjenja u određenom rasponu okretaja, što smanjuje opterećenje na motor. Ova funkcija je jako korisna za plovila koje imaju male motore.

4

Informacija o broju okretaja - Alpha Pro MB regulator nadzire broj okretaja alternatora, te ovisno omjeru prijenosa između motora i alternatora, može davati i informaciju o broju okretaja motora na Masterbus mrežu. Broj okretaja motor se može prikazati na nekom od masterview ekrana ili se može upotrijebiti na neki drugi način.

5

Informacija o uzbudi (D+) - Alpha Pro MB regulator također nadzire i D+ kontakt alternatora, te u slučaju kvara alternatora daje alarm na MasterBus mrežu.

Three Step algoritam punjenja

Većina običnih alternatora puni baterije samo s konstantim naponom.
Mastervolt Alpha Pro MB regulator upravlja strujom i naponom alternatora na koji je spojen, tako da taj alternator puni bateriju u tri koraka, putem Three Step algoritma punjenja. Isti taj algoritam se nalazi i u Mastervolt punjačima. Three Step algoritam punjenja omogućava najefikasnije punjenje vaših baterija s alternatorom.

BULK korak: Korak konstantne struje, u kojem se baterija puni maksimalnom strujom do cca. 80% kapaciteta. Struja ovog koraka je ograničena najvećom strujom koju može dati alternator na trenutnom broju okretaja (rpm).

ABSORPTION korak: Korak konstantnog napona u kojem se baterija puni do kraja (100%).

FLOAT korak: Korak konstantnog napona (održavanje) u kojem se napunjena baterija održava napunjenom nešto nižim naponom nego u ABSORPTION koraku. Alternator održava bateriju punom i napaja sve potrošače.

Algoritam punjenja se pokreće iz početka pri novom pokretanju motora.

Temperaturno kompenzirano punjenje

Alpha Pro MB regulator kompenzira napone punjenja baterije ovisno o ambijentalnoj temperaturi baterije pomoću temperaturnog senzora. Temperaturna kompenzacija napona je bitna zbog promjene kemije baterije uslijed povišene ili snižene temperature. Povećanjem temperature, napon se smanjuje, a smanjenjem temperature, povećava.
Svaki Alpha Pro MB regulator dolazi u paketu s temperaturnim senzorom.

Punjenje Mastervolt Three Step algoritmom omogućava dugovječnost vaših baterija

Alpha Pro MB regulator može puniti sve vrste baterija

Alpha Pro MB regulator ima predefinirane postavke za punjenje običnih olovnih i traction baterija te za punjenje Mastervolt Gel, AGM i Li-Ion baterija.
Određeni parametri punjenja (naponi i vremena) su potpuno softverski konfigurabilni putem Masterbus USB sučelja i/ili masterview ekrana.

LED indikatori stanja punjenja

Modeli

Alpha Pro MB

Alpha Pro MB
 • Nom. izlazni napon: 12/24V
 • Krivulja punjenja: 3step+, IoUoUo
 • Povezivanje na Mastervolt alternator: Da
 • Povezivanje na Bosch alternator: Da
 • MasterBus: Da
 • Povezivanje s MasterShuntom: Da
 • Podešavanje parametara punjenja: Da, potpuno, putem MasterBusa
 • Temperaturni senzor: Da, u paketu
 • Kompenzacija pada napona: Da
 

Više informacija o Mastervolt Alpha alternatorima i regulatorima

Back to top