Team Building

Kolektivni duh u Kornatima

Team Building

Uza sve svoje prednosti, moderno nam vrijeme donosi i jednu tešku traumu čije smo opasnosti manje-više svi postali svjesni. Ona se zove posvemašnja otuđenost ljudskih bića. Radeći u tvrtkama s velikim brojem zaposlenika, nerijetko se događa da kolege međusobno komuniciraju isključivo telefonom i preko računala. Godinama rade "zajedno" a da se pritom nikada nisu upoznali. Jarušica d.o.o. nudi stoga Team building, gdje će se kolege moći upoznati i zbližiti kroz tradicionalan način života na otočju iznimne ljepote koje će vam podariti magične doživljaje. Legenda kaže da su Kornati nastali iz pregršta bijelih stijena što su Bogu preostale nakon stvaranja svijeta. Bacio ih je u more, osvrnuo se i zaključio: Tu ne treba ništa popravljati!

U savršenstvu više od 140 otoka, otočića i hridi, zamislite se u dobro opremljenom brodu kojim upravlja iskusan skiper. Usput je vaš skiper izvukao mreže iz mora. Gledate kako izlazi škrpina, kovač, sipa... Jedva čekate da uplovite u jednu od kornatskih uvala gdje ćete u tradicijskoj kornatskoj kući zajednički spraviti objed. Nećkate se tek hoćete li onog kovača (šanpjera) pripremiti zajedno sa škrpinom na brudet ili ćete ga skuhati na lešo i začiniti poznatim kornatskim maslinovim uljem. Problem vam predstavlja i pitanje što s juhom jer ste u dilemi - iskoristiti je kao temeljac za crni rižoto ili je naprosto pojesti kao riblju juhu. Popustite stavu većine jer, sutra je novi dan, nova ribarska sreća i novi objed na stolu. Punom želucu olakšat ćete šetnjom kroz kornatske ograde i polja...

Team Building

Za goste koji preferiraju meso, slastan će zalogaj biti čuvena kornatska janjetina u uvalama poznatim po spravljanju tog specijaliteta na način na koji poželi gost – kuhana, pečena na ražnju ili pod peku. U ovom ćete slučaju imati privilegij vidjeti kornatsko stado ovaca, njihov stan građen u suhozid, kuću u kojoj se stanovalo još dok su Kurnatari bili samo stočari, maslinari i vinogradari. Naime, prvi su Kurnatari kuće gradili u brdu i bavili se isključivo stočarstvom, vinogradarstvom i maslinarstvom. Tek su kasnije upoznali ribolov i smjestili se bliže moru.

Ovo je samo jedna od mogućnosti Team buildinga koje nudi Jarušica d.o.o.. U njezinoj bogatoj ponudi svatko može naći nešto za sebe. Primjerice, neiskusni jedriličari mogu proći obuku jedrenja. Također i jedrenja latinskim jedrom. Ovisno o vremenu koje im stoji na raspolaganju, umjesto relaksirajućeg i "sporohodnog" obilaska Kornata jedrilicom, nudi im se mogućnost obilaska i razgledanja otočja brzim gumenim brodom po načelu "cijeli Kornati u jedan dan". Za one tvrtke koje svojim zaposlenicima omogućuju zajednički odmor izvan turističke špice, Jarušica d.o.o. nudi mogućnost hvatanja ovaca i njihova šišanja uz nadzor domaćina krajem svibnja ili početkom lipnja. Također i sudjelovanje u berbi maslina krajem listopada i početkom studenog te smještaj u jednoj od kornatskih kuća. U suradnji sa svojim partnerima Marinom Hraminom iz Murtera, Jarušica nadalje nudi osiguran besplatan vez na otoku Ravni Žakan uz konzumaciju jela po narudžbi u Restoranu Žakanj, te osigurane ulaznice u Nacionalni park Kornati. Za poduzeća koja svojim zaposlenicima žele priuštiti čari ronjenja, Jarušica d.o.o. može ponuditi organizirano ronjenje uz stručnog voditelja.

Team Building

Prije nego se odlučite za jednu od ponuđenih varijanti Team buildinga, imajte na umu da će Jarušica d.o.o. poslušati vaše želje i vaše afinitete te striktno se vodeći vašim očekivanjima, složiti za vas idealnu kombinaciju druženja u Kornatima. Bilo koju varijantu odabrali, važno je naglasiti da će Jarušica d.o.o. preuzeti cijelu organizaciju od nabave hrane, broda, skipera preko kreiranja rute plovidbe i odabira aktivnosti baš po vašoj mjeri. Na vama je da se prepustite iskusnim moreplovcima i Kurnatarima te da uživate u svakoj sekundi boravka na prelijepom kornatskom otočju.

Galerija slika

Back to top